Hållbarhet, ”småländskhet” och storytelling

Använder du färskost, salladsost eller stekost i din verksamhet idag? Nu får du möjligheten att lära dig hur ni själva kan framställa dessa produkter och på så sätt stärka er egen smakprofil och meny. Dessutom lär du dig hur du kan använda mjölk som börjar bli gammal på ett nytt sätt. Detta hållbarhetstänk i kombination med att kunna byta ut köttprodukter mot ostprodukter från småländska kor, samtidigt som du lär dig mer om storytelling och därmed förstärker din marknadsföring tror vi kan vara värdefullt i de tider vi lever i.

Lär dig tänka hållbart gällande mejerivaror och att kunna göra egna osträtter med småländsk prägel

Kursen pågår en heldag och leds av Matilda Johansson på ”Räven & Osten”. Dagen kompletteras även med kunskap om ostens historia samt hur du via storytelling kan berätta in era ostar eller annat ni vill marknadsföra på ett intressant sätt. Vi använder småländsk mjölk och tar fram ostar som är lämpliga att tillverka i restaurangkök och caféer. Vi smaksätter med småländska kryddor och bär.

 

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras av Hotell- och restaurangfackets projekt ”En Värld Av Möjligheter” i samarbete med AB Destination Småland.

 

Upplägg för dagen:

 

– Inledning om ostens småländska historia och moderna varianter – Claes Lövgren

– Teori om osttillverkning – Matilda Johansson

– Praktiska övningar med tillverkning av färskost, salladsost och stekost – Matilda Johansson (Deltagarna får eventuellt förbereda vissa moment i förväg hemma)

– En diskussion hur man praktiskt marknadsför ostarna till sin målgrupp.

– Innan eller efter ostutbildningen ska följande kurs ha genomförts, för att ytterligare förstå vikten av storytelling: https://corporate.visitsweden.com/kunskap/maltid/storytellingkurs/

– Vi avslutar med ostprovning.

 

När du har tagit del av ostutbildningen och kursen i storytelling får du ett diplom som bevis på din nya kunskap.

 

Information och anmälan

Kursen är avslutad – men håll utkik efter ett nytt tillfälle!