Specialiserad Matlagning

För att locka en bred gästkrets, är det viktigt med en tilltalande meny. Vegetarisk, vegansk, miljömedveten och allergivänlig matlagning står högt på gästers kravlistor. Den här utbildningen hjälper dig att utveckla din personals kompetens och få gästen att välja just din restaurang.

Under hösten 2019 kommer vi att ha två inriktningar på vår utbildning. Ett tillfälle á två dagar med tema ”Vilt” och ett tillfälle á två dagar med tema ”Vegetariskt”.

Du som deltagare kommer att träffa kollegor i branschen, ta del av föreläsningar och arbeta aktivt i workshops där både tillagning i köket samt sensorik är i fokus.

Förutom Matts Andersson, kock och erfaren lärare på Ryssbo gymnasium, kommer den kända kocken Peter Skogström att närvara vid kursen för vilt och den kända kocken Ulrika Brydling att närvara på kursen för vegetarisk matlagning.

”Peter är för de flesta känd som Årets Kock 2006 och han är även olympisk mästare i matlagning. Innan Peter blev egen företagare arbetade han bland annat som kökschef på Kronovalls Slott och anrika Petri Pumpa. Peter driver företaget Smarta Kök i Malmö och Lund. Ett av Peters stora intressen är jakt och fiske”

”Ulrika Brydling har drivit Baggårdens Värdshus, Marmite i Åre 1999-2008, med en placering i White guide som nr 14 år 2006. Engagerad i den egna rörelsen UJC Sustainable Food sedan 2015 och driver numera Bro Park Krog. Tog silver i Mat OS 2004, Silver i World cup 2006, semifinal i Årets Kock 2007 och 2008, tränade Juniorkocklandslaget inför Mat OS 2008, totalt en tredjeplacering. Ledamot i Äkta Vara, Ekokockar och Ekologiska Lantbrukarna. Titulerar sig Eko-kock och håller utbildningar/föreläser inom hållbar måltid för privata/offentlig sektor, kreativledare, reklamuppdrag, receptskrivande, översättningar, skriver kokböcker, domare i mat tävlingar samt tävlingsledare för tre tävlingar på konsultbasis.”

Båda kurserna kommer att äga rum på Ryssbo gymnasium utanför Ljungby för att vi vill kunna erbjuda bästa möjliga klass . ESF godkänner inte att projektet står för logi men däremot får vi stå för transport dit. Vi har dessutom förhandlat ner priset på Hotell Garvaren till 968 kr natten. Skriv till oss för hjälp med bokningar.

Om utbildningen

Efter kursen ska deltagaren ha utvecklat sin tillredning mer målgruppsanpassat med ett tydligt fokus på närodlat.

Hen ska ha lärt sig tänka hållbart för att gynna det lokala mathantverket (producenten).

Efter kursen ska deltagaren ha kompetensen att kunna sätta hälsan i fokus – rätt sammansättning av kost.

Utbildningen pågår under två dagar och vi varvar teori med praktik.

Datum och ort

21-22 oktober, Ljungby

6-7 november, Ljungby

Anmälan

När du klickar här hamnar du direkt på YrkesAkademins anmälningssida där du bara följer angivna instruktioner. Kursen är helt kostnadsfri.